ΚΤΕΟ μέχρι 30/9 για να γλυτώσετε το πρόστιμο των 150€

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχει δοθεί παράταση για να περάσουν από τεχνικό έλεγχο τα οχήματα οι ιδιοκτήτες τους, χωρίς την επιβολή πρόσθετου προστίμου.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά θα παραμονεύει συνεχώς ο κίνδυνος της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων των οχημάτων που παραμένουν ανέλεγκτα για πάνω από ένα εξάμηνο και της επιβολής εν συνεχεία του προστίμου των 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αυτόματα στις εφορίες.

Σύμφωνα με τον νόμο 4530 που δημοσιεύτηκε στις 30/3 στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 59Α) προβλέπει την επιβολή προστίμου 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν καθυστερήσει πάνω από έξι (6) μήνες, να προσκομίσουν τα οχήματά τους σε ΚΤΕΟ. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα μέσω του taxis.

Εννοείται ότι αυτές οι προθεσμίες δεν απαλλάσσουν κανέναν, από όσους πηγαίνουν τα οχήματά τους εκπρόθεσμα σε ΚΤΕΟ, από τα ισχύοντα πρόστιμα εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου., δηλαδή από τα επιπλέον χρήματα που πληρώνει ο ιδιοκτήτης του εκπρόθεσμου οχήματος στο ταμείο του ΚΤΕΟ.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφασης της παραγράφου 4, ότι οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε Κ.Τ.Ε.Ο. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.

Για ραντεβού καλέστε μας στο 2710 222 125 ή κάντε online κράτηση μέσω του www.kteokalamaras.gr

Αν λοιπόν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από το επιπλέον χαράτσι, περάστε τα οχήματά σας ΚΤΕΟ, μέχρι τις 30/9, ακόμα κι αν είστε εκπρόθεσμοι.

Pin It on Pinterest